Join(t)Forces geeft bijscholing over knieletsel preventie

Kinderen tussen de twaalf en achttien jaar die een balsport beoefenen hebben zes tot acht keer zo veel kans op een voorste kruisbandblessure of vergelijkbare knieklachten. Een kruisbandblessure is een van de meest ingrijpende blessures die je op een sportveld kunt oplopen, mede vanwege het moeizame herstel. Niet alleen duurt de revalidatie gemiddeld negen tot twaalf maanden, maar de meeste van deze geblesseerden krijgen tien jaar later met gewrichtsproblemen te kampen. Bij hen treedt vaak eerder dan gewoonlijk artrose van de knie op, met alle mogelijke sportieve en maatschappelijke gevolgen van dien. Kortom, er is sprake van een ernstig probleem dat dringend aandacht verdient.

Inhoud van de cursus

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer over het onderwerp knieletsel preventie wil weten, en biedt een uitgebreid theoretisch kader over de oorzaken en de korte en lange termijn gevolgen van knieletsel. De verschillende behandelmogelijkheden komen aan bod en er is ruim aandacht voor het onderwerp preventie, de voordelen van preventieve training en de resultaten hiervan. Na de theorie wordt de preventieve training onderwezen en geoefend in de praktijk.

Na de cursus:

  • kunt de risicogroepen voor knieblessures herkennen
  • heeft u beter inzicht in de oorzaken van het ontstaan van knieblessures
  • begrijpt u de noodzaak van preventieve training ter voorkoming van knieblessures
  • kent u de mogelijkheden en resultaten van preventieprogramma’s

Cursus informatie:

De cursus is voor fysiotherapeuten, artsen, trainers, verzorgers in de sport en sportdocenten. 

 

De cursus duurt 4,5 uur en is te volgen met een groep van 10 tot 15 personen.

De cursus wordt gegeven door twee fysiotherapeuten van Spomed en orthopedisch chirurg dr. Thomas Patt. De kosten bedragen 195 euro.

 

KNGF accreditatie voor algemeen- en sportfysiotherapeuten is toegekend voor vier punten. 

Inschrijfformulier symposium Knieluxaties

 
 
 
 
 
 
 
 
 
code Code refresh